Αφρικανικός ελέφαντας Μπους

Επιστημονική ταξινόμηση ελέφαντα Bush Bush

Βασίλειο
Animalia
Ζωολογική διαίρεσις
Χορδάτα
Τάξη
Μαμαλία
Σειρά
Προβοσκίδα
Οικογένεια
Ελεφαντίδες
Γένος
Λοξοντόντα
Επιστημονικό όνομα
Αφρικανική Loxodonta africana

Κατάσταση διατήρησης ελέφαντα Bush Bush:

Κοντά στην απειλή

Τοποθεσία ελέφαντα Bush Bush:

Αφρική

Αφρικανικό Bush ελέφαντας Fun Fact:

Μπορεί να πίνει έως και 50 γαλόνια την ημέρα!

Γεγονότα ελέφαντα Μπους της Αφρικής

Λεία
Γρασίδι, φρούτα, ρίζες
Όνομα Νέου
Μοσχάρι
Ομαδική Συμπεριφορά
  • Αγέλη
Διασκεδαστικό γεγονός
Μπορεί να πίνει έως και 50 γαλόνια την ημέρα!
Εκτιμώμενο μέγεθος πληθυσμού
300.000
Μεγαλύτερη απειλή
Λαθροθηρία και απώλεια ενδιαιτημάτων
Το πιο διακριτικό χαρακτηριστικό
Μεγάλα, στρογγυλεμένα αυτιά
Αλλα ονόματα)
Αφρικανικός ελέφαντας
Περίοδο κυοφορίας
20 - 24 μήνες
Βιότοπο
Δάσος, σαβάνα και πεδιάδες πλημμυρών
Αρπακτικά
Ανθρώπινο, λιοντάρι, Hyena
Διατροφή
Φυτοφαγο ζωο
Μέσο μέγεθος απορριμμάτων
1
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
  • Ημερήσιος
Συνηθισμένο όνομα
Αφρικανικός ελέφαντας Μπους
Αριθμός ειδών
1
Τοποθεσία
Κεντρική και Νότια Αφρική
Σύνθημα
Μπορεί να πίνει έως και 50 γαλόνια την ημέρα
Ομάδα
Θηλαστικό ζώο

Φυσικά χαρακτηριστικά του ελέφαντα Μπους

Χρώμα
  • καφέ
  • Γκρί
Τύπος δέρματος
Δέρμα
Μέγιστη ταχύτητα
25 μίλια / ώρα
Διάρκεια ζωής
60 - 70 χρόνια
Βάρος
3.600 κιλά - 5.400 κιλά (7.900 κιλά - 12.000 λίβρες)
Υψος
3m - 3,5m (10ft - 12ft)
Ηλικία σεξουαλικής ωριμότητας
11 - 20 χρόνια
Ηλικία απογαλακτισμού
6 - 18 μήνες

Ταξινόμηση και εξέλιξη ελεφάντων αφρικανικών Μπους

Ο Αφρικανικός Μπους ελέφαντας είναι το μεγαλύτερο από όλα τα ζωντανά πλάσματα στην ξηρά σήμερα, με ορισμένα άτομα να ζυγίζουν περισσότερο από 6 τόνους. Ο ελέφαντας θεωρείται ότι πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη για ελεφαντόδοντο, που σημαίνει ότι οι ελέφαντες πήραν το όνομά τους για τους μοναδικά μεγάλους χαυλιόδοντες τους. Αν και πολλοί από τους προγόνους του αφρικανικού ελέφαντα Μπους εξαφανίστηκαν κατά την τελευταία εποχή των παγετώνων (συμπεριλαμβανομένου του Woolly Mammoth), υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη ελέφαντα που παραμένουν σήμερα, τα οποία είναι ο ασιατικός ελέφαντας (εκ των οποίων υπάρχουν ορισμένα υπο-είδη ), ο αφρικανικός ελέφαντας Μπους και ο αφρικανικός ελέφαντας των δασών. Παρόλο που αυτά τα δύο είδη ελέφαντα είναι πολύ παρόμοια, ο αφρικανικός ελέφαντας Μπους θεωρείται γενικά μεγαλύτερος από τον αφρικανικό δασικό ελέφαντα, ο οποίος έχει πιο στρογγυλά αυτιά και πιο σφιχτούς χαυλιόδοντες.



Αφρικανική ανατομία και εμφάνιση ελέφαντα Μπους

Ο αφρικανικός ελέφαντας Μπους είναι το μεγαλύτερο γνωστό χερσαίο θηλαστικό στη Γη, με τους αρσενικούς αφρικανικούς ελέφαντες Μπους να φτάνουν τα 3,5 μέτρα σε ύψος και τα θηλυκά να είναι ελαφρώς μικρότερα σε ύψος περίπου 3 μέτρων. Το σώμα των αφρικανικών ελεφάντων Μπους μπορεί επίσης να φτάσει σε μήκος μεταξύ 6 και 7 μέτρων. Οι χαυλιόδοντες ενός αφρικανικού ελέφαντα Μπους μπορεί να έχουν μήκος περίπου 2,5 μέτρα και γενικά ζυγίζουν μεταξύ 50 και 100 κιλών, που είναι περίπου το ίδιο με έναν μικρό ενήλικο άνθρωπο. Οι αφρικανικοί ελέφαντες Μπους έχουν τέσσερα μοριακά δόντια που το καθένα ζυγίζει περίπου 5,0 κιλά και έχει μήκος περίπου 12 ίντσες. Καθώς το μπροστινό ζευγάρι γομφίων στο στόμα του αφρικανικού ελέφαντα Μπους φθείρεται και πέφτει κομμάτια, το πίσω ζεύγος μετατοπίζεται προς τα εμπρός και δύο νέοι γομφίοι εμφανίζονται στο πίσω μέρος του στόματος του αφρικανικού Μπους ελέφαντα. Οι αφρικανικοί ελέφαντες Μπους αντικαθιστούν τα δόντια τους έξι φορές κατά τη διάρκεια της ζωής τους, αλλά όταν ο Αφρικανικός ελέφαντας Μπους είναι μεταξύ 40 και 60 ετών, δεν έχει πλέον δόντια και πιθανότατα θα πεθάνει από πείνα, κάτι που δυστυχώς αποτελεί κοινή αιτία θανάτου των Ελέφαντων στην Αφρική ερημιά.



Αφρικανική κατανομή ελεφάντων Μπους και οικοτόπους

Αν και το ιστορικό εύρος των προγόνων του κυμαινόταν μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο, σήμερα ο Αφρικανικός Μπους ελέφαντας βρίσκεται κυρίως στην κεντρική και νότια Αφρική σε νομαδικές αγέλες που περιπλανιούνται στις πεδιάδες και τα λιβάδια της Αφρικής βόσκοντας για φαγητό και ψάχνοντας για υδατοφράκτες. Σε αντίθεση με τον ελαφρώς μικρότερο αφρικανικό δασικό ελέφαντα, ο αφρικανικός ελέφαντας Μπους κατοικεί στις χλοώδεις πεδιάδες της σαβάνας και σε θάμνους της αφρικανικής ηπείρου σε ομάδες που περιέχουν μητέρες και τα μοσχάρια τους. Σε γενικές γραμμές, τα κοπάδια του Αφρικανικού Μπους ελέφαντα περιέχουν περίπου 10 άτομα, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο οι οικογενειακές ομάδες να ενώνονται, σχηματίζοντας μια φυλή που μπορεί να περιέχει πάνω από 1.000 ελέφαντες. Αυτός ο πολύ κοινωνικός τρόπος ζωής σημαίνει ότι οι αφρικανικοί ελέφαντες Μπους είναι λιγότερο ευάλωτοι στις ανοιχτές πεδιάδες της Αφρικής.

Αφρικανική συμπεριφορά ελεφάντων Μπους και τρόπος ζωής

Όχι μόνο ο Αφρικανικός ελέφαντας Μπους είναι ένα απίστευτα κοινωνικό θηλαστικό, αλλά είναι επίσης πολύ δραστήριος. Οι Αφρικανικοί Μπους Ελέφαντες είναι νομαδικά ζώα που σημαίνει ότι συνεχώς κινείται σε αναζήτηση τροφής, οπότε η μετακίνηση μέσα σε αυτά τα οικογενειακά κοπάδια τους επιτρέπει να έχουν μεγαλύτερη προστασία τόσο από τα αρπακτικά όσο και από τα στοιχεία. Ο κορμός του αφρικανικού ελέφαντα Μπους είναι ένα από τα πιο διακριτικά χαρακτηριστικά του και αυτή η πολύ μακριά μύτη δεν είναι μόνο αρκετά ευέλικτη για να μαζεύει και να χειρίζεται φαγητό, αλλά μπορεί επίσης να συλλέγει νερό. Ο κορμός του, μαζί με τους χαυλιόδοντές του, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να αμυνθούν από αρπακτικά ζώα όπως τα Λιοντάρια, και για να πολεμήσουν με άλλους άντρες Αφρικανούς ελέφαντες Μπους κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος. Οι αφρικανικοί ελέφαντες Μπους θεωρούνται επίσης εξαιρετικά έξυπνα και συναισθηματικά ζώα που παρουσιάζουν συμπεριφορές που περιλαμβάνουν το να δίνουν και να λαμβάνουν αγάπη, να φροντίζουν βαθιά τους νέους και να θρηνούν για νεκρούς συγγενείς.



Αφρικανική αναπαραγωγή ελεφάντων Μπους και κύκλοι ζωής

Οι αφρικανικοί ελέφαντες Μπους τείνουν να ζουν σχετικά μακρά ζωή, με τη μέση διάρκεια ζωής μεταξύ 60 και 70 ετών, οι γυναίκες Αφρικανικοί ελέφαντες Μπους φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα (είναι σε θέση να αναπαραχθούν) μετά από 10 ή 11 χρόνια, αλλά πιστεύεται ότι είναι πιο γόνιμοι μεταξύ των ηλικίας 25 και 45 ετών. Οι άντρες Αφρικανικοί ελέφαντες Μπους, ωστόσο, συχνά δεν φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα έως ότου είναι σχεδόν 20 ετών. Μετά το ζευγάρωμα και μια περίοδο κύησης έως 2 ετών, η γυναίκα Αφρικανικός Μπους ελέφαντας γεννά ένα μόνο μοσχάρι (τα δίδυμα είναι γνωστά αλλά είναι εξαιρετικά σπάνια). Το αφρικανικό μοσχάρι Bush ελέφαντας θηλάζεται για 2 χρόνια, αλλά θα παραμείνει υπό την καθοδήγηση και την προστασία του κοπαδιού έως ότου είναι αρκετά μεγάλο για να στηριχθεί (περίπου 6 ετών). Σε αυτό το σημείο θα αρχίσουν να μεγαλώνουν οι χαυλιόδοντες του αφρικανικού ελέφαντα Μπους.

Αφρικανική δίαιτα ελεφάντων Μπους και θήραμα

Παρά το τεράστιο μέγεθός του, ο Αφρικανικός Μπους ελέφαντας είναι ένα φυτοφάγο θηλαστικό που σημαίνει ότι επιβιώνει σε μια διατροφή που αποτελείται αποκλειστικά από φυτά και φυτική ύλη. Το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής του Αφρικανικού Μπους ελέφαντα αποτελείται από φύλλα και κλαδιά που απογυμνώνονται από τα δέντρα και τους θάμνους χρησιμοποιώντας τον κορμό του. Ο Αφρικανικός Μπους ελέφαντας βόσκει επίσης φρούτα και χόρτα και χρησιμοποιεί τους τεράστιους χαυλιόδοντές του για το σκάψιμο για ρίζες στο έδαφος και για την απογύμνωση του φλοιού των δέντρων. Το φαγητό τροφοδοτείται στο στόμα του χρησιμοποιώντας τον κορμό και τα μεγάλα, επίπεδη δόντια του Αφρικανικού Μπους Ελέφαντα είναι τότε το τέλειο εργαλείο για την άλεση της βλάστησης και την καλλιέργεια φυτών προς τα κάτω, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να αφομοιωθούν πιο εύκολα.

Αφρικανικοί Μπαρ ελέφαντες και απειλές

Ο αφρικανικός ελέφαντας Μπους δεν έχει πραγματικούς φυσικούς θηρευτές να απειλήσει την επιβίωσή του, κυρίως λόγω του καθαρού μεγέθους του και του γεγονότος ότι οι αφρικανικοί ελέφαντες Μπους συχνά παραμένουν εντός της ασφάλειας της αγέλης. Το African Bush Elephants είναι οι ειρηνικοί γίγαντες της Αφρικής και μπορεί να θεωρηθεί ότι κατοικεί στην αφρικανική ερημιά με άλλα μεγάλα θηλαστικά και πουλιά, χωρίς πρόβλημα. Στον ζωικό κόσμο, τα Λιοντάρια και οι Hyenas μπορεί περιστασιακά να μπορούν να διαλέξουν έναν νεαρό αφρικανικό ελέφαντα Μπους που έχει χωριστεί από τη μητέρα του και είναι επίσης γνωστό ότι επιτίθενται σε ενήλικες που είναι ηλικιωμένοι και άρρωστοι και ως εκ τούτου πιο ευάλωτοι. Οι άνθρωποι που κυνηγούν τους Αφρικανούς ελέφαντες Μπους για τους χαυλιόδοντες είναι οι μεγαλύτερες απειλές για την επιβίωσή τους, καθώς και η απώλεια ενδιαιτημάτων σε ολόκληρη την ήπειρο.



Αφρικανικός Μπους ελέφαντας Ενδιαφέροντα γεγονότα και χαρακτηριστικά

Στις αρχές του 19ου αιώνα, η ιστορία του αφρικανικού ελέφαντα Μπους ήταν πολύ διαφορετική, με την ύπαρξή τους έως και 5 εκατομμύρια άτομα που πιστεύεται ότι περιπλανήθηκαν στην αφρικανική ήπειρο. Ωστόσο, λόγω της αυξημένης ζήτησης για ελεφαντόδοντο, ο πληθυσμός της Αφρικής Bush Elephant πιστεύεται ότι έχει μειωθεί έως και 85% σε ορισμένες περιοχές. Τα μεγάλα αυτιά του αφρικανικού ελέφαντα Μπους λέγονται από μερικούς ότι έχουν σχήμα σαν την Αφρική, αλλά αυτά τα μεγάλα πτερύγια του δέρματος δεν είναι μόνο για ακοή, είναι ένα ζωτικό εργαλείο για τη διατήρηση του ελέφαντα δροσερού στην αφρικανική ζέστη. Όπως πολλά από τα φυτοφάγα που βρίσκονται σε ολόκληρη την Αφρική, τα μοσχάρια μπορούν να περπατήσουν κατά τη γέννηση για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες επιβίωσής τους. Ένας ενήλικας αφρικανικός ελέφαντας Μπους μπορεί να πίνει έως και 50 γαλόνια νερό κάθε μέρα και μπορεί να παίρνει 1,5 γαλόνια νερό στους κορμούς του κάθε φορά.

Αφρικανική σχέση ελέφαντα Μπους με ανθρώπους

Δυστυχώς, λόγω της αύξησης του εξωτερικού ενδιαφέροντος για την Αφρική και των εξωτικών θαυμάτων της (ιδιαίτερα προς τα μέσα του 20ου αιώνα), ο πληθυσμός των αφρικανικών ελεφάντων Μπους πήρε καταστροφική πτώση προς εξαφάνιση. Αφού δολοφονήθηκε βάναυσα από λαθροκυνηγούς για χρόνια για το ελεφαντόδοντο τους, οι αφρικανικοί Μπους ελέφαντες είχαν εξαφανιστεί από μεγάλο μέρος του φυσικού τους οικοτόπου. Το 1989 τέθηκε σε ισχύ μια παγκόσμια απαγόρευση κυνηγιού ελεφαντόδοντου, αφού οι πληθυσμοί είχαν μειωθεί τόσο δραματικά σε ολόκληρη την ήπειρο. Στα βόρεια και κεντρικά μέρη της Αφρικής, ο Αφρικανικός ελέφαντας Μπους είναι πλέον σπάνιος και περιορίζεται σε προστατευόμενες περιοχές, και παρόλο που η ιστορία είναι παρόμοια στο νότο, οι πληθυσμοί ελεφάντων της Νότιας Αφρικής πιστεύεται ότι έχουν καλύτερη απόδοση με περίπου 300.000 άτομα στην περιοχή.

Η κατάσταση διατήρησης του ελέφαντα Bush Bush και η ζωή σήμερα

Σήμερα, παρόλο που αναρρώνουν, οι πληθυσμοί των ελεφάντων Μπους της Αφρικής εξακολουθούν να απειλούνται από τα αυξανόμενα επίπεδα παράνομης λαθροθηρίας και καταστροφής ενδιαιτημάτων. Η αποψίλωση των δασών στην περιοχή του Αφρικανικού Μπους Ελέφαντας σημαίνει ότι οι Αφρικανικοί Μπους Ελέφαντες χάνουν και τα τρόφιμα και το καταφύγιο τους, καθιστώντας τους πιο ευάλωτους στη φύση. Παρά την απαγόρευση, οι αφρικανικοί ελέφαντες Μπους απειλούνται επίσης συνεχώς από τους λαθροκυνηγούς που κυνηγούν τους ελέφαντες για τους ελεφαντόδοντους.

Δείτε όλα τα 57 ζώα που ξεκινούν με Α

How to say Αφρικανικός Μπους ελέφαντας σε ...
ΒούλγαροςΟ ελέφαντας της αφρικανικής σαβάνας
ΤσέχοςΑφρικανικός ελέφαντας
δανικόςΑφρικανικός ελέφαντας σαβάνας
ΓερμανόςΑφρικανικός ελέφαντας
ΑγγλικάΕλέφαντας της Σαβάνας, ελέφαντας του Μπους
ΙσπανικάΑφρικανικός ελέφαντας σαβάνας
γαλλική γλώσσαΑφρικανικός ελέφαντας
φινλανδικόςΣαβανινόρσου
ΚροατίαΑφρικανικός ελέφαντας
ουγγρικόςΑφρικανικό τηλέφωνο
ΙαπωνικάΑφρικανικός ελέφαντας
ΟλλανδόςΑφρικανικός ελέφαντας
ΣτίλβωσηΑφρικανικός ελέφαντας
ΠορτογαλικάΕλέφαντας, ελέφαντας-αφρικανικός
ΣουηδικάΑφρικανικός ελέφαντας
τούρκικοςAfrika fili
Πηγές
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide to the World Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Η παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια των ζώων
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Η Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Ο άτλας των απειλούμενων ειδών
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Εικονογραφημένη Εγκυκλοπαίδεια Ζώων
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Εγκυκλοπαίδεια Ζώων
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) Η εγκυκλοπαίδεια των θηλαστικών
  8. Η ταξινόμηση ελέφαντα Bush Bush, Διατίθεται εδώ: http://science.jrank.org/pages/2427/Elephant.html
  9. Evolution Of Elephants, Διαθέσιμο εδώ: http://www.buzzle.com/articles/evolution-of-elephants.html
  10. Elephant Intelligence, Διαθέσιμο εδώ: http://www.suite101.com/content/elephant-evolution-and-intelligence-a167231
  11. Πληροφορίες για τον ελέφαντα της Αφρικής, διαθέσιμες εδώ: http://wwf.panda.org/what_we_do/endangered_species/elephants/african_elephants/
  12. Σχετικά με το African Bush Elephants, Διαθέσιμο εδώ: http://www.nature.org/animals/mammals/animals/elephant.html

Ενδιαφέροντα Άρθρα