Καφέ αρκούδα

Επιστημονική ταξινόμηση Brown Bear

Βασίλειο
Animalia
Ζωολογική διαίρεσις
Χορδάτα
Τάξη
Μαμαλία
Σειρά
Σαρκοφάγα ζώα
Οικογένεια
Ursidae
Γένος
Ούρος
Επιστημονικό όνομα
Ursus arctos

Κατάσταση διατήρησης καφέ αρκούδας:

Υπο ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Τοποθεσία Brown Bear:

Ασία
Ευρασία
Ευρώπη
Βόρεια Αμερική

Γεγονότα Brown Bear

Κύριο θήραμα
Ψάρια, φρούτα, έντομα
Διακριτικό χαρακτηριστικό
Ισχυρά αντιβράχια και χειμερία νάρκη το χειμώνα
Βιότοπο
Δασικές και ορεινές περιοχές
Αρπακτικά
Άνθρωπος, Λύκος, Κούγκαρ
Διατροφή
Omnivore
Μέσο μέγεθος απορριμμάτων
3
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
  • Μονήρης
Αγαπημένο φαγητό
Ψάρι
Τύπος
Θηλαστικό ζώο
Σύνθημα
Ένας κυρίαρχος αρπακτικός στο περιβάλλον του!

Φυσικά χαρακτηριστικά της καφέ αρκούδας

Χρώμα
  • καφέ
  • Μαύρος
  • Έτσι
Τύπος δέρματος
Γούνα
Μέγιστη ταχύτητα
35 μίλια / ώρα
Διάρκεια ζωής
20 - 30 χρόνια
Βάρος
136kg - 390kg (300lbs - 860lbs)
Υψος
1,5m - 2,8m (5ft - 9,2ft)

«Οι καφέ αρκούδες ονομάζονται συχνά« γκρίζες αρκούδες ».



Οι καφέ αρκούδες βρίσκονται σε πολλά μέρη της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας, όπου οι αρκούδες κατοικούν σε δασικές και ορεινές περιοχές. Η καφέ αρκούδα είναι επίσης το εθνικό ζώο για ορισμένα κράτη στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.



4 εκπληκτικά γεγονότα καφέ αρκούδας

  • Η καφέ αρκούδα είναι η πιο διαδεδομένη αρκούδα στον κόσμο
  • Μια ομάδα καφέ αρκούδων ονομάζεται νωθρότητα ή έλκηθρο
  • Πριν από την αδρανοποίηση, η καφέ αρκούδα μπορεί να τρώει έως και 90 κιλά φαγητού την ημέρα
  • Φαίνεται ότι οι καφέ αρκούδες έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες και είναι εξαιρετικά έξυπνες

Επιστημονικό όνομα Brown Bear

Η καφέ αρκούδα έχει το όνομα τουUrsus arctosκαι είναι ένας τύπος θηλαστικού. Το όνομα Ursus προέρχεται από τα λατινικά, που σημαίνει «αρκούδα». Και τα δύο «ursus» και «arctos» σημαίνουν αρκούδα, με το «arctos» να είναι ο ελληνικός όρος για αυτό το ζώο.

Ο όρος «Grizzly Bear» ονομάζεταιΟύρος.Είναι ένα υποείδος της καφέ αρκούδας και ονομάστηκε επειδή η αρκούδα ερμηνεύτηκε κατά κάποιο τρόπο ως «φρικιαστική ή φρικτή», αντί του όρου για το παλτό να γκρεμίζεται με ραβδώσεις του γκρι.

Εμφάνιση και συμπεριφορά της καφέ αρκούδας

Οι καφέ αρκούδες είναι εξαιρετικά μεγάλα ζώα. Οι καφέ αρκούδες μπορούν να φτάσουν σε ύψος πέντε έως οκτώ πόδια και βάρος περίπου 700 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος της καφέ αρκούδας είναι περίπου 75 τοις εκατό βαρύτερο από ένα αραβικό άλογο, το οποίο ζυγίζει 930 κιλά. Αν και μερικά μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερα. Μια καφέ αρκούδα από την Αλάσκα μπορεί να ζυγίζει έως και 1500 λίβρες.

Την άνοιξη μετά την αδρανοποίηση, μια καφέ αρκούδα μπορεί να ζυγίζει πολύ λιγότερο. Για να το καλύψει αυτό, η αρκούδα μπορεί να τρώει έως και 90 κιλά τροφής την ημέρα για να κερδίσει βάρος για τον ερχόμενο χειμώνα και την αδρανοποίηση.

Τείνουν να είναι μοναχικά ζώα. Τα θηλυκά και τα καφέ αρκουδάκια τους μαζεύονται και, κατά καιρούς, είναι γνωστό ότι μαζεύονται, ειδικά σε σημεία αλιείας της Αλάσκας. Μια ομάδα αρκούδων ονομάζεται νωθρότητα ή έλκηθρο, αλλά οι καφέ αρκούδες ζουν κυρίως μόνες.

Το χειμώνα, οι καφέ αρκούδες σκάβουν πυκνά για αδρανοποίηση, οι οποίες βρίσκονται συχνά στις πλαγιές.

Οι καφέ αρκούδες είναι πολύ γρήγορες και είναι γνωστό ότι φτάνουν ταχύτητες 30 έως 40 μιλίων ανά ώρα. έως και 30% πιο γρήγορα από την τελική ταχύτητα του ταχύτερου ανθρώπου, Usain Bolt. Εάν εκπλαγούν ή αν ένας άνθρωπος φτάσει ανάμεσα σε μια μητέρα και παιδιά, μπορεί να είναι επικίνδυνο. Η καφέ αρκούδα είναι επίσης γνωστό ότι είναι ένας εξαιρετικός κολυμβητής.



Βιότοπος με καφέ αρκούδα

Οι καφέ αρκούδες ζουν στα δάση και τα βουνά των βόρειων περιοχών της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας και της Ευρώπης. Στην Ευρώπη, βρίσκονται κυρίως σε δασικές εκτάσεις των βουνών. Οι καφετιές αρκούδες της Σιβηρίας προτιμούν τα δάση, ενώ στη Βόρεια Αμερική, αποκαλούν τα αλπικά λιβάδια και τις ακτές.

Όπου κι αν βρίσκονται, η καφέ αρκούδα προτιμά έναν βιότοπο που έχει πυκνή κάλυψη όπου μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και ασφαλής την ημέρα.

Διατροφή

Οι καφέ αρκούδες είναι παμφάγα. είναι επίσης κορυφαίοι αρπακτικοί της αλυσίδας τροφίμων. Τρώνε άλλα ζώα όπως τρωκτικά ή άλκες. Ένα μεγάλο μέρος της διατροφής τους, ωστόσο, αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μούρα, φρούτα, φύλλα και ρίζες.

Απολαμβάνουν επίσης το ψάρεμα για σολομό και λαχταρούν τα λίπη που μπορούν να τα πάρουν στον μακρύ χειμώνα της αδρανοποίησης. Πριν από την αδρανοποίηση, η καφέ αρκούδα ήταν γνωστό ότι τρώει έως και 90 κιλά τροφής την ημέρα.

Αρπακτικά και απειλές για καφέ αρκούδες

Ως ένα από τα μεγαλύτερα από τα παμφάγα, η καφέ αρκούδα σήμερα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το φαγητό. Πρέπει να ανησυχούν για άλλες καφέ αρκούδες. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες απειλές.

Στο παρελθόν, οι καφετιές αρκούδες απειλούνταν από μεγάλους κυνηγούς θηραμάτων, ως τρόπαια και χρησιμοποιήθηκαν οι δορές και τα κρέατά τους.

Η λαθροθηρία μπορεί να είναι πρόβλημα. Στην Ασία, ορισμένοι πιστεύουν ότι η χοληδόχος κύστη της αρκούδας έχει ιατρικά οφέλη, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό ισχύει.

Η υλοτομία, η εξόρυξη και η αποψίλωση των δασών καθώς και η καταστροφή των οικοτόπων απειλεί τον πληθυσμό των καφέ αρκούδων. Η σύγκρουση μεταξύ ανθρώπου και αρκούδας υπήρξε πρόβλημα, καθώς οι αρκούδες μπορούν να επηρεάσουν τα ζώα περιαγωγής, τις προμήθειες νερού, τους οπωρώνες φρούτων και τους κάδους απορριμμάτων.



Αναπαραγωγή καφέ αρκούδας, μωρά και διάρκεια ζωής

Τα αρσενικά μπορεί να πολεμήσουν τα θηλυκά όταν ζευγαρώσουν και θα φυλάξουν το θηλυκό για μία έως τρεις εβδομάδες. Συνδυάζονται από τον Μάιο έως τον Ιούλιο.

Οι γυναίκες μπαίνουν στο κρησφύγετο ενώ είναι έγκυες. γεννούν κατά τη διάρκεια του χειμερινού ξεκούρασης και συνήθως έχουν ένα ζευγάρι μικρά. Τα καφέ αρκουδάκια θα θηλάσουν στο μητρικό τους γάλα μέχρι την άνοιξη και το ξεπαγώσουν. Στη συνέχεια θα μείνουν μαζί της για περισσότερα από δύο χρόνια.

Οι θηλυκές αρκούδες αναπαράγονται μόνο μία φορά στα τρία χρόνια, καθώς είναι απασχολημένες με τα μικρά τους μικρά παιδιά μέχρι τα μικρά παιδιά να είναι μόνα τους. Τα μωρά γεννιούνται τυφλά και γυμνά, αλλά σύντομα θα φτάσουν στην ανάπτυξη. Μέχρι 6 μήνες, το βάρος της καφέ αρκούδας μπορεί να είναι 55 κιλά ή 25 κιλά.

Στην άγρια ​​φύση, οι καφέ αρκούδες μπορούν να ζήσουν από 20 έως 30 χρόνια. Ωστόσο, πολλές καφέ αρκούδες πεθαίνουν νωρίτερα.

Πληθυσμός καφέ αρκούδων

Πιστεύεται ότι υπάρχουν πλέον περίπου 200.000 καφέ αρκούδες στον κόσμο. Είναι τα μεγαλύτερα σαρκοφάγα ζώα, αν και συχνά θεωρούνται παμφάγα, και έχουν υψηλή προτεραιότητα στη λίστα διατήρησης.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Glacier και το Yellowstone National Parks, μπορείτε να δείτε καφέ αρκούδες. Αυτά είναι τα μόνα μέρη στη χώρα όπου ζουν. Ωστόσο, υπάρχει μια προσπάθεια, μέσω προγραμμάτων επανεισαγωγής καφέ αρκούδας, να επαναφέρουμε αυτήν την αρκούδα.

Η Ρωσία έχει τον υψηλότερο αριθμό καφέ αρκούδων, με πληθυσμό άνω των 100.000.

Τα Καρπάθια Όρη έχουν μεγάλο πληθυσμό. χώρες περιλαμβάνουν τη Σλοβακία, την Πολωνία, την Ουκρανία και τη Ρουμανία. Άλλα μέρη που έχουν πληθυσμούς καφέ αρκούδων περιλαμβάνουν την Παλαιστίνη, την ανατολική Σιβηρία και την περιοχή των Ιμαλαΐων. Βρίσκονται επίσης πιθανώς στα Όρη Άτλας της βορειοδυτικής Αφρικής και στο Χοκάιντο, ένα νησί στη βόρεια Ιαπωνία.

5 Γεγονότα Brown Bear Paw

  • Η καφέ αρκούδα έχει τέσσερα μεγάλα πόδια και κάθε ένα από τα πόδια της καφέ αρκούδας έχει πέντε δάχτυλα που οδηγούν σε μακριά νύχια.
  • Τα δύο μπροστινά πόδια της καφέ αρκούδας έχουν δάχτυλα που έχουν μεγαλύτερα νύχια από ό, τι στα πίσω πόδια, καθώς η καφέ αρκούδα χρησιμοποιεί τα μπροστινά πόδια της για σκάψιμο.
  • Τα δύο πίσω πόδια της καφέ αρκούδας είναι μεγαλύτερα από τα δύο μπροστινά πόδια, καθώς η καφέ αρκούδα στέκεται συχνά στα πίσω πόδια της είτε για να ερευνήσει το περιβάλλον τους είτε για να βγάλει φαγητό από ψηλότερα μέρη.
  • Η καφέ αρκούδα χρησιμοποιεί τα μπροστινά πόδια της με τα τεράστια νύχια τους για να σχίσει ανοιχτά κορμούς που έχουν σφάλματα μέσα ώστε να τα φάει.
  • Η καφέ αρκούδα χρησιμοποιεί τα ειδικά δομημένα πόδια και τα πόδια της για να την βοηθήσει να τρέχει γρήγορα, να σκαρφαλώνει δέντρα και να κολυμπά καλά.

5 Γεγονότα δοντιών Brown Bear

  • Οι καφέ αρκούδες συνήθως δεν δαγκώνουν το θήραμά τους, αλλά αντλούν και τραγανίζουν με τα τεράστια δόντια τους για να πάρουν το γεύμα τους σε αυτά.
  • Η καφέ αρκούδα έχει περίπου 42 δόντια, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αρπακτικών δοντιών που χρησιμοποιεί η καφέ αρκούδα για να τεμαχίσει το κρέας και το δέρμα.
  • Η καφέ αρκούδα χρησιμοποιεί τόσο τα μεγάλα, ισχυρά πόδια της όσο και τα αιχμηρά δόντια της για να πιάσει και να σκοτώσει το θήραμά της και είτε θα δαγκώσει το λαιμό του ζώου είτε θα το σκουπίσει με τα τεράστια αντιβράχια του.
  • Τα μοριακά δόντια της καφέ αρκούδας αυξάνονται σε μέγεθος καθώς προχωρούν περισσότερο στο στόμα της καφέ αρκούδας και η καφέ αρκούδα χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο τη μεγαλύτερη μοριακή της για να αλέσει σκληρά τρόφιμα.
  • Το μέγεθος των δοντιών της καφέ αρκούδας εξαρτάται από το μέγεθος της ίδιας της αρκούδας, έτσι οι μεγαλύτερες αρκούδες θα έχουν μεγαλύτερα δόντια από τις μικρότερες αρκούδες.
Δείτε και τα 74 ζώα που ξεκινούν με Β

Πώς να πω Brown Bear σε ...
Βούλγαροςκαφέ αρκούδα
Αγγλικάκαφέ αρκούδα
ΚαταλανικάΗ καφέ αρκούδα
Τσέχοςκαφέ αρκούδα
δανικόςκαφέ αρκούδα
Γερμανόςκαφέ αρκούδα
ΑγγλικάΚαφέ αρκούδα
εσπεράντοBruna αρκούδα
ΙσπανικάUrsus arctos
ΕσθονικάΚαρού
φινλανδικόςΑρκούδα
γαλλική γλώσσακαφέ αρκούδα
Εβραϊκάκαφέ αρκούδα
Κροατίακαφέ αρκούδα
ουγγρικόςκαφέ αρκούδα
Ινδονησιακάκαφέ αρκούδα
ιταλικόςUrsus arctos
Ιαπωνικάκαφέ αρκούδα
λατινικάUrsus arctos
Ολλανδόςκαφέ αρκούδα
Αγγλικάκαφέ αρκούδα
Στίλβωσηκαφέ αρκούδα
Πορτογαλικάκαφέ αρκούδα
Αγγλικάκαφέ αρκούδα
Σλοβενικάκαφέ αρκούδα
Σουηδικάκαφέ αρκούδα
τούρκικοςαρκουδάκι
Βιετναμέζικακαφέ αρκούδα
κινέζικακαφέ αρκούδα
Πηγές
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide to the World Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Η παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια των ζώων
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Η Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Ο άτλας των απειλούμενων ειδών
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Εικονογραφημένη Εγκυκλοπαίδεια Ζώων
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Εγκυκλοπαίδεια Ζώων
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) Η εγκυκλοπαίδεια των θηλαστικών

Ενδιαφέροντα Άρθρα