Αγριόγαλος

Επιστημονική ταξινόμηση Grouse

Βασίλειο
Animalia
Ζωολογική διαίρεσις
Χορδάτα
Τάξη
Πουλιά
Σειρά
Γκαλοειδή
Οικογένεια
Phasianidae
Γένος
Τετραόνια
Επιστημονικό όνομα
Τετραόνια

Κατάσταση διατήρησης Grouse:

Λιγότερη ανησυχία

Τοποθεσία Grouse:

Ευρώπη

Γεγονότα Grouse

Κύριο θήραμα
Έντομα, ξηροί καρποί, σπόροι, μούρα
Διακριτικό χαρακτηριστικό
Φτερά μακράς ουράς και φτερωτά πόδια και δάχτυλα ποδιών
Wingspan
45cm - 101cm (22in - 40in)
Βιότοπο
Δάσος, θάμνοι και χλοώδεις πεδιάδες
Αρπακτικά
Fox, Lynx, Birds Of Prey
Διατροφή
Omnivore
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
  • Σμήνος
Αγαπημένο φαγητό
Έντομα
Τύπος
Πουλί
Μέσο μέγεθος συμπλέκτη
8
Σύνθημα
Φτερωτά πόδια και δάχτυλα ποδιών!

Φυσικά χαρακτηριστικά του Grouse

Χρώμα
  • καφέ
  • Κίτρινος
  • Καθαρά
  • Μπλε
  • Μαύρος
  • άσπρο
  • Πράσινος
Τύπος δέρματος
Φτερά
Μέγιστη ταχύτητα
6 μίλια / ώρα
Διάρκεια ζωής
1 - 10 χρόνια
Βάρος
0,3 κιλά - 6,5 κιλά (0,6 κιλά - 14 κιλά)
Μήκος
31cm - 95cm (12in - 37in)

Ένα είδος πουλιού με φτερά στα ρουθούνια, τα πόδια και τα πόδια!



Το Grouse είναι μεσαίου μεγέθους, πτηνά πουλιά που ζουν στο Βόρειο Ημισφαίριο. Τα φτερά τους μοιάζουν πολύ με το βιότοπό τους. Αυτό το φτέρωμα τους παρέχει καμουφλάζ και τους βοηθά να επιβιώσουν. Το Grouse σχετίζεται στενά με κοτόπουλα, γαλοπούλες και φασιανούς. Περίπου οκτώ εκατομμύρια από αυτά τα πουλιά ορεινών θηραμάτων κυνηγούν κάθε χρόνο για φαγητό ή αθλητισμό στο χορτώδες και δασικό περιβάλλον τους.



Κορυφαία γεγονότα Grouse

  • Η χαλιά έχει φτερά στα ρουθούνια, τα πόδια και τα πόδια τους
  • Η θηλυκή κότα ζυγίζει περίπου το μισό όσο το αρσενικό κόκορας
  • Περίπου οκτώ εκατομμύρια αγριόγαλοι σκοτώνονται σε νομικά κυνήγι κάθε χρόνο

Επιστημονικό όνομα Grouse

Το Grouse είναι μέρος της σειράς Galliformes και της οικογένειας Phasianidae. Το επιστημονικό όνομα του πουλιού είναι Tetraoninae. Αυτό το όνομα προέρχεται από τη λατινική λέξη tetrao, που σημαίνει «ένα είδος gamebird» και -idae, από τον αρχαίο ελληνικό όρο «εμφάνιση».

Υπάρχουν περίπου 10 είδη grouse στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Σε αυτά περιλαμβάνονται ο γαλάζιος γκρίζος, ο ερυθρελάτης, ο σφυρηλατημένος γκριζ, ο αιχμηρός ουρανός και ο φασκόμηλος. Περιλαμβάνονται επίσης τα μεγαλύτερα και λιγότερα κοτόπουλα λιβαδιών, η ιπποδρομία ιτιάς, η ροκ και η λευκή ουρά.

Grouse Εμφάνιση και Συμπεριφορά

Το Grouse είναι παχουλά πουλιά που ευδοκιμούν κυρίως στο έδαφος, όπου φωλιάζουν σε ψηλά χόρτα και άλλα εδάφη. Μπορούν να γλιστρούν στον αέρα για μικρές αποστάσεις όταν ανησυχούν και να ξεφύγουν από τα αρπακτικά. Τα καφέ, γκρι και κόκκινα φτερά τους προστατεύουν τα πουλιά από τον καιρό και τα μεταμφιέζουν στο περιβάλλον τους. Τα φτερά μεγαλώνουν πάνω από τα ρουθούνια, τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών τους για να τους βοηθήσουν να παραμείνουν ζεστοί και να ταξιδέψουν πάνω από το χιόνι. Τα πουλιά έχουν επίσης παχύ λαιμό, μακριά πόδια και κοντά, ραμμένα ράμφη.

Οι περισσότεροι αγριόγαλοι μεγαλώνουν μόνο σε ύψος έως 30 εκατοστά. Όμως, ο ξυλόγλυπτος της Ευρώπης και της Ασίας μπορεί να μεγαλώσει έως και 100 εκατοστά. Ο μεγαλύτερος βόμβος της Βόρειας Αμερικής είναι ο φασκομηλιάς, συχνά αυξάνεται σε 62 έως 70 εκατοστά. Αυτό είναι μικρότερο από τις χήνες και έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα κοτόπουλο. Τα αρσενικά είναι συνήθως διπλάσια από τα θηλυκά στην ενήλικη ζωή.

Ο αγριόγαλος ζει κυρίως μόνος και με τους νεοσσούς τους. Η φωλιά της κότας με αυγά ή ομάδα νεοσσών ονομάζεται συμπλέκτης. Το Prairie grouse είναι πιο κοινωνικό και δεν πειράζει να συναντιόμαστε στο βιότοπό τους. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, αρκουδάκι αρκτικής και τούνδρας σχηματίζουν κοπάδια έως 100 πουλιών. Τα περισσότερα αρσενικά ζευγαρώνουν με πολλά θηλυκά, εκτός από τον ιπποπόταμο ιτιών που παίρνει μόνο έναν σύντροφο κάθε φορά.



Grouse Habitat

Ένας ή περισσότεροι τύποι grouse ζουν στους περισσότερους τύπους οικοτόπων στη Βόρεια Αμερική. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατοικούν παντού από τις περιοχές της Αλάσκας έως τα λιβάδια του Τέξας. Το Grouse ζει στην τούνδρα, τα λιβάδια, τα λιβάδια, το εύκρατο δάσος και το βόρειο δάσος. Ορισμένα είδη grouse ζουν επίσης στην Ευρώπη και την Ασία. Αυτή η οικογένεια πουλιών ονομάζεται επίσης υψίπεδα, επειδή δεν κατοικούν στους υδατώδεις βιότοπους των υδρόβιων πτηνών, όπως πάπιες και χήνες.

Ανάλογα με το πού ζουν, το grouse συνήθως φωλιάζει σε ψηλά γρασίδι ή στο δάπεδο. Γκρουά που ζουν σε χιονισμένες περιοχές βουτούν και λαγούμι κάτω από το χιόνι για να ζήσουν. Η θερμότητα του σώματός τους τους βοηθά να δημιουργήσουν ένα όμορφα γεμάτο καταφύγιο σαν ιγκλού που παραμένει πιο ζεστό από τον εξωτερικό αέρα.

Το αρσενικό grouse διατηρεί συνήθως μια περιοχή μεταξύ 10 και 50 στρεμμάτων. Δεν θέλουν άλλα αρσενικά. Θηλυκός αγρότης περιπλανιέται σε περίπου 100 στρέμματα. Τα θηλυκά δεν πειράζουν άλλους αγριόγαλους στην ίδια γη.

Το Grouse είναι ως επί το πλείστον μη μεταναστευτικό. Αυτό σημαίνει ότι ζουν σε έναν βιότοπο όλο το χρόνο. Όμως, η πτέρνιγκ ή το χιόνι μεταναστεύει σε βορειοδυτικές πολιτείες ή χαμηλότερα υψόμετρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τον αρκτικό περιβάλλον της ζεστής περιόδου.

Το Grouse κυνηγείται ευρέως για το κρέας τους. Στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, είναι μια κοινή πρακτική για ομάδες κυνηγιού να καλλιεργούν αγριόγαλα δίνοντας στα πουλιά τη γη να ευδοκιμήσουν. Αυτά τα ημι-προστατευμένα ενδιαιτήματα παρέχουν χώρο στους κυνηγούς να παρακολουθούν και να «ξεπλένουν» μεμονωμένα ώριμα πουλιά κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού.

Διατροφή Grouse

Το Grouse είναι παμφάγα. Τρώνε κυρίως βλάστηση, αλλά μερικές φορές τρέφονται με έντομα, αράχνες, σκουλήκια, σαύρες, φίδια, αυγά, σαλιγκάρια ή μικρά τρωκτικά. Οι προτιμώμενες τροφές τους είναι χόρτα, φρούτα, μούρα, ξηροί καρποί, βλαστοί, λουλούδια και σπόροι που καλλιεργούνται σε ζωοτροφές από το δάπεδο του δάσους ή από άλλους χώρους ενδιαιτημάτων. Αγαπούν επίσης τα χειμερινά σταφύλια, το χειμώνα, τα μήλα και το τριφύλλι.

Μερικά είδη grouse απολαμβάνουν αειθαλή βελόνες δέντρων. Πολλά δάση τους παρέχουν μια ατελείωτη παροχή αυτών των βελόνων που άλλα πλάσματα αγνοούν. Ο φασκομηλιάς τρώει μόνο φασκόμηλο το χειμώνα και καταφύγια κάτω από αυτό. Σε ζεστούς μήνες, το φασκόμηλο είναι επίσης σημαντικό μέρος της διατροφής τους.

Το Grouse τρώει σκόπιμα άμμο ή άλλο τρίξιμο κατά καιρούς. Αυτό τους βοηθά να αφομοιώσουν μερικά από τα τραχιά φυτά που τρώνε.

Αρπακτικοί και απειλές Grouse

Η χλόη ευδοκιμεί σε σκληρούς χειμώνες όπου πολλά άλλα πουλιά δεν το κάνουν. Έχουν επίσης παχιά, κρεατικά σώματα που κάνουν ένα υπέροχο γεύμα για ανθρώπους και ζώα. Αυτό κάνει τα πουλιά ελκυστικά για πολλούς αρπακτικούς με τετράποδα. Αυτές περιλαμβάνουν αλεπούδες, λύκους, αγριόγατα και λύγκες. Μεγάλα αρπακτικά πουλιά τρώνε επίσης grouse και τα φίδια τρώνε τα αυγά τους.

Οι άνθρωποι κυνηγούν περίπου οκτώ εκατομμύρια αγριόγαθους κάθε χρόνο στην Αμερική, μόνο. Ευτυχώς, πολλά από αυτά τα κυνήγι γίνονται σε εδάφη όπου οι αγρότες εκκολαφθούν για να προσθέσουν περισσότερα στον πληθυσμό. Στην άγρια ​​φύση, το grouse έχει μεγάλα συμπλέγματα, που σημαίνει πολλά αυγά και νεοσσοί σε κάθε μητέρα. Αυτό βοηθάει τους κυνηγούς να μην κάνουν τα πουλιά να εξαφανιστούν.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η απώλεια ενδιαιτημάτων είναι οι μεγαλύτερες απειλές για τους μύγες. Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί αλλαγές θερμοκρασίας που επηρεάζουν αυτά τα πουλιά. Ο καιρός στις αρχές της άνοιξης, η έντονη ζέστη και η δυνατή βροχή μπορούν να σκοτώσουν τους νεοσσούς και ολόκληρους πληθυσμούς. Οι αρχές της άνοιξης προκαλούν προβλήματα με τον κύκλο των φυτών, κάνοντας την τροφοδοσία τους να εξαντλείται νωρίς.

Η απώλεια οικοτόπων συμβαίνει όταν οι άνθρωποι χτίζουν πόλεις όπου υπήρχαν δάση, λιβάδια ή λιβάδια. Αυτό ωθεί τα πουλιά από τα φυσικά τους εδάφη και σε λιγότερο κατάλληλα μέρη όπου δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν. Η γεωργία και οι δασικές πυρκαγιές αφαιρούν επίσης το βιότοπό τους.

Οι επιστήμονες εργάζονται για τρόπους για να βοηθήσουν τους grouse να διατηρήσουν το περιβάλλον τους. Ένας από τους μεγαλύτερους τρόπους για να τους βοηθήσουμε είναι ο τρόπος με τον οποίο διατηρούμε τα δάση και τα φυτά.



Αναπαραγωγή Grouse, μωρά και διάρκεια ζωής

Αρσενικό grouse όλων των ειδών εκτός από έναν σύντροφο με πολλά θηλυκά ταυτόχρονα. Μόνο ο ιππόκαμπος ιτιών έχει έναν σύντροφο ανά σεζόν. Για να αγωνιστούν για τους συντρόφους τους, ο αρσενικός αγριόγαλος πραγματοποιεί παραστάσεις ερωτοτροπίας την αυγή και το σούρουπο κάθε άνοιξη. Χορεύουν και τεντώνουν, χνουδίζουν τα φτερά τους και τυμπάνουν τα φτερά τους σε πεσμένα ξύλα. Τα αρσενικά φασκομηλιά και τα κοτόπουλα λιβάδι φουσκώνουν έναν λαμπερό λαιμό αερόσακο για να επιδείξουν και για τις γυναίκες. Μερικές φορές τα αρσενικά παλεύουν για να ανταγωνιστούν τις γυναίκες.

Τα θηλυκά χτίζουν τις φωλιές τους στο έδαφος. Βρίσκουν μια φυσική βουτιά στην επιφάνεια του εδάφους προστατευμένη από κάλυμμα εδάφους όπως γρασίδι ή βούρτσα. Ευθυγραμμίζουν αυτήν τη φωλιά με φυτικά υλικά, όπως φύλλα και κλαδιά.

Περίπου μια εβδομάδα μετά το ζευγάρωμα, ο θηλυκός αγριόγαλος αρχίζει να γεννά αυγά που μοιάζουν με μικρότερα αυγά κοτόπουλου. Βάζει μόνο ένα για κάθε μία ή δύο ημέρες. Μπορεί να αντικαταστήσει τα χαμένα ή σπασμένα αυγά με καινούργια. Όταν τελειώσει, έχει έναν συμπλέκτη μεταξύ πέντε έως 12 αυγών. Εάν όλα πάνε καλά, καθένα από αυτά εκκολάπτεται 21 έως 28 ημέρες αργότερα.

Οι νεοσσοί αφήνουν τη φωλιά αμέσως μετά την εκκόλαψη. Ο μητρικός αγριόγαλος στέκεται φρουρός πάνω από το γέννα της. Η μητέρα προστατεύει τους νέους από αρπακτικά και άλλες απειλές. Τους μεταφέρει σε καλά μέρη για τροφή για φαγητό, όπου οι νεοσσοί πρέπει να βρουν τα δικά τους φυτά ή γεύματα εντόμων. Ο αρσενικός αγριόγαλος βοηθά τους συντρόφους τους να προστατεύσουν τα μωρά τους. Αλλά για άλλα είδη, τα αρσενικά δεν φροντίζουν τους νέους.

Όταν οι νεοσσοί είναι δύο εβδομάδων, έχουν φτερά και μπορούν να πετάξουν σε μικρές εκρήξεις. Αλλά μένουν στη φωλιά και γύρω από τη μητέρα τους μέχρι να φτάσουν το μέγεθος και το βάρος των ενηλίκων το φθινόπωρο. Αυτό είναι περίπου 12 εβδομάδων.

Το Grouse μπορεί να ζευγαρώσει όταν είναι λίγα χρόνια. Οι περισσότεροι αγριόγαλοι της Βόρειας Αμερικής ζουν για επτά ή οκτώ χρόνια στην άγρια ​​φύση. Μερικοί ζουν για 11 χρόνια. Αλλά ο κρύος καιρός και η ασθένεια μπορούν να σκοτώσουν έως και τρεις στους τέσσερις νέους αγριόγακους κάθε χρόνο.

Πληθυσμός Grouse

Από εποχή σε εποχή και από έτος σε έτος, ο αριθμός των νεόνυμφων που ζουν στον κόσμο ποικίλλει πολύ. Οι σκληροί χειμώνες, οι δυσμενείς εποχές ή οι ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν μείωση του πληθυσμού κατά χιλιάδες. Μετά από κάθε κυνηγετική περίοδο, υπάρχουν εκατομμύρια λιγότερα πουλιά από ό, τι μόλις τους προηγούμενους μήνες. Αλλά ο grouse ανακάμπτει καλά. Έχουν πολλά αυγά στο συμπλέκτη τους και μπορούν να φωλιάσουν για δεύτερη φορά σε μια εποχή ζευγαρώματος, εάν χαθεί το πρώτο σετ αυγών.

Στη Βόρεια Αμερική, υπάρχουν περίπου 15 grouse ανά μίλι γης. Ο φασκομηλιάς είναι πιο ευάλωτος στην απώλεια ενδιαιτημάτων στην Αμερική. Υπάρχουν μόνο οκτώ εκατομμύρια φασκομηλιάς στις ΗΠΑ σήμερα. Αν και δεν αναφέρεται ως απειλούμενο, ο φασκομηλιάς είναι « σχεδόν απειλείται Είδη. Το 2019, μια εντολή από την κυβέρνηση Τραμπ άνοιξε βιότοπο φασκόμηλου στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες για τη γεώτρηση πετρελαίου. Αυτή η δράση απειλεί τον βιότοπο εκατομμυρίων Sage Grouse και πολλοί επιστήμονες αναμένουν ότι η γεώτρηση θα προκαλέσει το φασκόμηλο να φύγει εξαφανισμένος .

Δείτε και τα 46 ζώα που ξεκινούν με G

Ενδιαφέροντα Άρθρα