Νεροβουβαλο

Επιστημονική ταξινόμηση Buffalo

Βασίλειο
Animalia
Ζωολογική διαίρεσις
Χορδάτα
Τάξη
Μαμαλία
Σειρά
Artiodactyla
Οικογένεια
Bovidae
Γένος
Bubalus
Επιστημονικό όνομα
Bubalus bubalis

Κατάσταση διατήρησης βουβάλου:

Υπο ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Τοποθεσία Water Buffalo:

Αφρική
Ασία
Ευρασία
Ευρώπη
Βόρεια Αμερική
Ωκεανία

Γεγονότα με βουβάλια

Κύριο θήραμα
Γρασίδι, φύλλα, υδρόβια φυτά
Βιότοπο
Έλος και βάλτο
Αρπακτικά
Άνθρωποι, άγριες γάτες, κροκόδειλος
Διατροφή
Φυτοφαγο ζωο
Μέσο μέγεθος απορριμμάτων
1
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
  • Αγέλη
Αγαπημένο φαγητό
Γρασίδι
Τύπος
Θηλαστικό ζώο
Σύνθημα
Έχει εξημερωθεί για χιλιάδες χρόνια!

Φυσικά χαρακτηριστικά του βουβάλου

Χρώμα
  • καφέ
  • Γκρί
  • Έτσι
Τύπος δέρματος
Δέρμα
Μέγιστη ταχύτητα
30 μίλια / ώρα
Διάρκεια ζωής
15-25 χρόνια
Βάρος
400-900 κιλά (880-2.000 λίβρες)

«Οι βούβαλοι είναι γνωστοί ως το ζωντανό τρακτέρ της Ανατολής».



Το βουβάλια, γνωστό και ως ασιατικό βούβαλο, το ασιατικό βούβαλο ή το arni, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας βοοειδών και σχετίζεται στενά με βους του Θιβέτ ή των ινδίων , βόνασος , Αφρικανικοί βούβαλοι , βόδι και διάφορες άλλες μορφές άγριων βοοειδών. Η μεγάλη περιεκτικότητά του και το γάλα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οδήγησε στην εξημέρωσή του σε όλο τον κόσμο και αυτό, σε συνδυασμό με το τελετουργικό κυνήγι, δυστυχώς προκάλεσε να γίνουν τα άγρια ​​βουβάλια υπο ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ . Τα κονσέρβες άγριας ζωής στη Νοτιοανατολική Ασία είναι το τελευταίο καταφύγιο άγριων κοπαδιών και ο πληθυσμός πιστεύεται ότι βρίσκεται σε παρακμή.



Απίστευτα γεγονότα Buffalo!

  • Ενώ τα οικιακά βουβάλια είναι εξαιρετικά κοινά, ο άγριος πρόγονος είναι υπο ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ με εκτιμώμενο πληθυσμό κάτω των 4.000, μόνο 2.500 εκ των οποίων είναι ενήλικες.
  • Τα δύο κύρια υποείδη αυτών των βούβαλων εξημερώθηκαν στην πραγματικότητα για διαφορετικούς λόγους. Τα βουβάλια του ποταμού ήταν εξημερωμένα για το γάλα τους, και τα βούβαλα του βάλτου εξημερώθηκαν ως βύθισμα για την αντοχή του.
  • Το μεγαλύτερο ηχογραφημένο μήκος κέρατου ενός βουβάλου άγριου νερού είναι 13 πόδια και 10 ίντσες, μεγαλύτερο από ένα σκαθάρι Volkswagen!
  • Αυτά τα βουβάλια περνούν σχεδόν όλη την ημέρα βυθισμένα σε νερό μέχρι τα ρουθούνια τους ή βυθίζονται στη λάσπη σαν Χοίρος .
  • Το fetlock του arni, μια άρθρωση ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο, είναι εξαιρετικά ευέλικτο. Αυτή η μοναδική προσαρμογή επιτρέπει στον Άρνι να κινείται ελεύθερα στην πυκνή, βαθιά λάσπη του ποταμού και στους βάλτους.

Επιστημονική ονομασία Buffalo Water

Αυτά τα βουβάλια σχετίζονται στενά με βους του Θιβέτ ή των ινδίων , βόνασος , Αφρικανικοί βούβαλοι και πολλούς άλλους τύπους άγριων βοοειδών. Το επιστημονικό όνομα για τα οικιακά βουβάλια είναι Bubalus bubalis και το επιστημονικό όνομα του άγριου ομολόγου τους είναι Bubalus arnee.

Υπάρχουν δύο υποείδος σε αυτούς τους βουβάλους, το ποτάμι και το βάλτο, τα οποία και τα δύο έχουν εξημερωθεί για διαφορετικούς λόγους. Το ασιατικό βουβάλια είναι στενός ξάδελφος του Αφρικανικοί βουβάλια . Ο όρος Bubalus είναι απλά λατινικός για άγριο βόδι ή αντιλόπη.



Εμφάνιση και Συμπεριφορά του Βουβαλιού

Το άγριο άρνι είναι ένα γιγαντιαίο ζώο. Έχει μήκος περίπου 10 πόδια και μετρά σχεδόν έξι πόδια στον ώμο. Είναι κυρίως σκούρο γκρι ή μαύρο χρώμα και έχουν τεράστια οπίσθια καμπύλη. Τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα, συνήθως ζυγίζουν περίπου 2.600 κιλά, με κέρατα πλήρους μεγέθους, ενώ τα θηλυκά έχουν αναλογικά μικρότερα κέρατα. Τα αρσενικά ζυγίζουν περίπου το ίδιο με δυόμισι αρκούδες !

Το μέσο μήκος των κέρατων ενός αρσενικού είναι περίπου πέντε πόδια, αλλά το μεγαλύτερο μήκος που έχει καταγραφεί είναι ένα κλιμακωτό 13 πόδια 10 ίντσες. Συγκριτικά, ένα Volkswagen Beetle είναι μόλις 13 πόδια και 5 ίντσες.

Τα εγχώρια βουβάλια μπορούν να κυμαίνονται οπουδήποτε από μόλις κάτω από 1.000 κιλά έως 2.000 κιλά. Ο χρωματισμός παραμένει κατά κύριο λόγο το ίδιο, αλλά το σχήμα και το μέγεθος της κόρνας μπορεί να ποικίλλει σημαντικά σε μερικές από τις 74 διαφορετικές φυλές αυτών των εξημερωμένων βουβάλων.



Αυτά τα βουβάλια περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας βυθισμένο, μερικές φορές μέχρι τα ρουθούνια τους, στο νερό των ποταμών ή των βάλτων. Αυτό εξυπηρετεί δύο βασικούς σκοπούς. Πρώτον, αυτά τα βουβάλια δεν διαθέτουν επαρκείς αδένες ιδρώτα για να διατηρούνται δροσεροί μέσω της εξάτμισης του ιδρώτα, έτσι ώστε να παραμένουν βυθισμένοι τους επιτρέπει να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία τους στο ζεστό, υγρό κλίμα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Δεύτερον, το νερό προστατεύει τους βούβαλους από όλους τους τρόπους των δαγκωτικών εντόμων που κατοικούν επίσης στη ζούγκλα. Για να βοηθήσουν στην παροχή πρόσθετης προστασίας εντόμων, τα βουβάλια χρησιμοποιούν τα κέρατά τους για να σκάψουν τη λάσπη από τον ποταμό ή να βάλουν και να τα ρίξουν στον εαυτό τους σε μια διαδικασία που ονομάζεται τείχος.

Αυτά τα βουβάλια ταξιδεύουν γενικά σε ομάδες που ονομάζονται κοπάδια. Το κοπάδι αποτελείται από περίπου πέντε έως οκτώ ενήλικες γυναίκες, που ονομάζονται αγελάδες, και τα αντίστοιχα μοσχάρια τους. Το κοπάδι μπορεί ή όχι να έχει αρσενικό ή ταύρο, που τους συνοδεύει. Οι νεαροί ταύροι ταξιδεύουν σε όλες τις αρσενικές ομάδες της ίδιας ηλικίας που ονομάζονται αγέλη αγάμων, αλλά οι μεγαλύτεροι ταύροι ταξιδεύουν μόνοι τους. Τα κοπάδια των 30 έως 40 βουβάλων δεν είναι ασυνήθιστα, αλλά είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ οικιακών, άγριων και άγριων βούβαλων λόγω της κοινής γεωργικής εκμετάλλευσης στην περιοχή.

Βούβαλους που λούζουν σε μια καταβόθρα στο Βιετνάμ
Βούβαλους που λούζουν σε μια καταβόθρα στο Βιετνάμ

Βιότοπος με βουβάλια

Τα οικιακά βουβάλια βρίσκονται στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Ιαπωνία, τη Χαβάη και τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Ωστόσο, τα άγρια ​​βουβάλια παραμένουν μόνο σε μικρές, προστατευόμενες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Ινδία, το Νεπάλ, την Ταϊλάνδη και το Μπουτάν. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο σημερινός βιότοπος αυτών των βούβαλων δεν είναι ενδεικτικός της πραγματικής του προτίμησης. Το υπερβολικό κυνήγι οδήγησε στην επιβίωσή τους μόνο σε απομακρυσμένες, δυσπρόσιτες ή διατηρημένες περιοχές.

Η παχιά ζούγκλα ή το βάλτο παρέχει επαρκή κάλυψη και νερό για τα βούβαλα καθώς και αρκετή βλάστηση για διατροφικούς σκοπούς. Αυτά τα βουβάλια μεταναστεύουν σχεδόν καθώς οι καιρικές εποχές αλλάζουν. Η περίοδος των βροχών επιτρέπει περισσότερη κίνηση καθώς το νερό γίνεται πιο διαδεδομένο.

Διατροφή βουβάλου

Αυτά τα βουβάλια είναι φυτοφάγα και ζωοτροφές για το φαγητό τους. Προτιμούν χόρτα, αλλά θα τρώνε επίσης φρούτα, θάμνους, φλοιό και άλλο φύλλωμα. Το Buffalo, σε περιοχές που δεν έχουν επαφή με τον άνθρωπο, θα τρέφεται στο ύπαιθρο την αυγή και το σούρουπο, παραμένοντας κρυμμένος κατά τη διάρκεια των πιο καυτών μερών της ημέρας.

Οι άγριοι βούβαλοι, και εκείνοι χωρίς επαρκή προστασία από τον ήλιο, θα βόσκουν σποραδικά. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην επιρροή της διασταύρωσης με τους οικιακούς ομολόγους τους, και δείχνει επίσης στη συμπεριφορά τους που μοιάζει περισσότερο με τα βοοειδή σε αντίθεση με τα καθαρά άγρια ​​ξαδέλφια τους.

Αρπακτικά και απειλές βούβαλων

Οι δύο κύριες απειλές για τον άρνι είναι οι άνθρωποι και τα κατοικίδια βουβάλια. Οι άνθρωποι κυνηγούν τους βουβάλους για κρέας, κέρατα και για τελετουργικούς σκοπούς επίσης. Επιπλέον, η απώλεια ενδιαιτημάτων, που οφείλεται στην εκκαθάριση δασών για γεωργικές εκτάσεις ή οικιστική χρήση, προκαλείται επίσης από τον άνθρωπο.

Η διασταύρωση με τους διάφορους τύπους οικόσιτων βουβάλων και βοοειδών είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της γενετικής ταυτότητας των άγριων βουβάλων. Αυτή η ίδια στενή επαφή με εγχώριες φυλές εκθέτει τους βουβάλους σε ασθένειες που έχουν καταστρέψει επίσης τα άγρια ​​κοπάδια.

Οι κύριοι θηρευτές αυτών των βούβαλων είναι οι άνθρωποι, τίγρεις , λεοπάρδαλες , και κροκόδειλοι . Σχεδόν όλοι αυτοί οι κυνηγοί επιτίθενται μέσω ενέδρα καθώς αυτοί οι βούβαλοι μπορούν να είναι εξαιρετικά επιθετικοί και επικίνδυνοι όταν απειλούνται.

Αναπαραγωγή βουβάλου, μωρά και διάρκεια ζωής

Τα θηλυκά βουβάλια γεννούν συνήθως κάθε δύο χρόνια σε ένα μόνο μωρό που ονομάζεται μοσχάρι. Αρσενικά αγέλη αγελάδων ή μοναχικά μεγαλύτεροι ταύροι ταξιδεύουν για να βρουν αποδεκτούς συντρόφους μεταξύ των μητρικών κοπαδιών. Η περίοδος κύησης διαρκεί 10 ή 11 μήνες και οι αρσενικοί απόγονοι θα παραμείνουν με το κοπάδι για τρία χρόνια, ενώ οι γυναίκες γενικά παραμένουν για όλη τη ζωή.

Τα άγρια ​​βουβάλια έχουν μέση διάρκεια ζωής 25 ετών, ενώ τα κατοικίδια βουβάλια μπορούν να ζήσουν έως και 40 χρόνια.

Πληθυσμός βουβάλου

Ενώ τα εξημερωμένα βουβάλια, και τα σχετικά υβριδικά είδη τους, αντιστοιχούν σε περίπου 165 εκατομμύρια άτομα, το πραγματικό μέγεθος του πληθυσμού της Άρνης είναι άγνωστο. Ο απομακρυσμένος, δύσκολος στην πρόσβαση βιότοπός τους, και η δυσκολία να παρατηρήσουν τη διαφορά μεταξύ των οικιακών, άγριων και άγριων κοπαδιών ήταν όλα μια σημαντική πρόκληση για τη μελέτη του είδους.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περίπου 4.000 άγριοι βούβαλοι παραμένουν ελεύθεροι και λιγότεροι από 2.500 από αυτούς είναι ώριμοι ενήλικες. Αυτός ο πληθυσμός πιστεύεται ότι μειώνεται καθώς ο μικρός αριθμός άγριων κοπαδιών συνεχίζει να διασταυρώνεται με οικιακά, άγρια ​​και υβριδικά βουβάλια.

Τα άγρια ​​βουβάλια, Bubalus arnee, είναι υπο ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ , και υπάρχει σχεδόν αποκλειστικά σε προστατευόμενες κονσέρβες στη Νοτιοανατολική Ασία. Αυτές οι κονσέρβες είναι η μόνη αποτελεσματική προσπάθεια διατήρησης που επιχειρείται να διατηρήσει τα άγρια ​​κοπάδια γενετικά καθαρά.

Νερό Buffalo στο ζωολογικό κήπο

Το Arnis είναι αρκετά κοινά αξιοθέατα στους ζωολογικούς κήπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμα και μικρότερες εγκαταστάσεις ζωολογικού κήπου και διάσωσης όπως το Ζωολογικός κήπος Little Ponderosa στο Clinton, TN έχουν arni στο χώρο του ξενοδοχείου. Μεγάλη περιπέτεια έξι σημαιών στο Τζάκσον, το NJ προσφέρει ακόμη και ένα αξιοθέατο σαφάρι που οδηγεί σε ασιατικούς βούβαλους.

Δείτε και τα 33 ζώα που ξεκινούν με W

Ενδιαφέροντα Άρθρα