Anteater

Επιστημονική ταξινόμηση Anteater

Βασίλειο
Animalia
Ζωολογική διαίρεσις
Χορδάτα
Τάξη
Μαμαλία
Σειρά
Xenarthra
Οικογένεια
Myrmecophagidae
Γένος
Tamandua
Επιστημονικό όνομα
Myrmecophaga Tridactyla

Κατάσταση διατήρησης Anteater:

Κοντά στην απειλή

Τοποθεσία Anteater:

Κεντρική Αμερική
Νότια Αμερική

Γεγονότα Anteater

Κύριο θήραμα
Μυρμήγκια, τερμίτες, έντομα
Διακριτικό χαρακτηριστικό
Επιμήκη ρύγχος και μακριά κολλώδης γλώσσα
Βιότοπο
Δάσος και λιβάδια
Αρπακτικά
Puma, Snakes, Jaguar
Διατροφή
Omnivore
Μέσο μέγεθος απορριμμάτων
1
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
  • Μονήρης
Αγαπημένο φαγητό
Μυρμήγκια
Τύπος
Θηλαστικό ζώο
Σύνθημα
Βρέθηκε σε όλο το Νότιο Ημισφαίριο!

Φυσικά χαρακτηριστικά Anteater

Χρώμα
  • καφέ
  • Γκρί
  • Μαύρος
  • Έτσι
Τύπος δέρματος
Γούνα
Μέγιστη ταχύτητα
18 μίλια / ώρα
Διάρκεια ζωής
9 - 20 χρόνια
Βάρος
18 κιλά - 40 κιλά (40 κιλά - 88 κιλά)
Μήκος
0,9m - 2,1m (3ft - 7ft)

'Ένα μόνο anteater μπορεί να καταναλώσει έως και 35.000 μυρμήγκια σε μια μέρα.'



Το Anteater αναφέρεται σε διάφορα θηλαστικά μεσαίου μεγέθους που εντοπίζονται έντομα στο Νότιο Ημισφαίριο. Είναι εκδιδόμενα ζώα, που σημαίνει ότι δεν έχουν δόντια. Ωστόσο, χρησιμοποιούν τις μεγάλες γλώσσες τους για να φάνε τα έντομα που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους. Οι γίγαντες αντιθερτοειδείς, το πιο γνωστό από τα τέσσερα είδη, μπορούν να καταναλώνουν 35.000 μυρμήγκια ή τερμίτες σε μια μέρα. Οι περισσότεροι ζωολόγοι θα σας πουν, 'Μην τα χτυπάτε με ένα anteater γιατί πραγματικά δεν θέλει να είναι φίλοι'



5 Απίστευτα γεγονότα Anteater

  • Το anteater έχειτη μεγαλύτερη γλώσσα οποιουδήποτε ζώουσε σχέση με το μέγεθος του σώματός του.
  • Η πυγμαία νωθρότητα είναι ένας από τους πιο κοντινούς συγγενείς του anteater, αλλά ο κοινός πρόγονος τους είναιάνω των 55 εκατομμυρίων ετών.
  • Τα πόδια τους, που μοιάζουν με πρόσωπα panda, αποτελούν μέρος του προστατευτικού χρωματισμού του γίγαντα anteater. Τα μωρά anteaters έχουν παρόμοιο χρωματισμό, το οποίοεπιτρέπει στο μωρό να «εξαφανιστεί» ενώ κάνει τη μητέρα του να φαίνεται μεγαλύτερη.
  • Τα πόδια και των τεσσάρων ειδών διαθέτουν τεράστια,μακριά και αιχμηρά νύχιαπου απαιτούν από τα ζώα να περπατούν στις αρθρώσεις ή τους καρπούς τους για να αποφύγουν να μαχαιρώσουν.

Επιστημονικό όνομα Anteater

Το επιστημονικό όνομα του γίγαντα anteater είναιMyrmecophaga tridactyla, το οποίο είναι ελληνικής προέλευσης και σημαίνει τριών δακτύλων anteater. Αυτό είναι το ζώο που σκέφτονται οι περισσότεροι όταν αναφέρονται σε anteaters. Άλλα anteaters είναι τα νότια tamanduas (Tamandua tetradactyla), βόρεια αντίθετα (Μεξικάνικη ταμαντούα) και μεταξένια αντιθετικά (Κύκλωπας διδακύλος), το μικρότερο ζώο σε αυτό ταξινόμηση . Το Tamandua σημαίνει anteater στη μητρική γλώσσα Tupi και στα Πορτογαλικά της Βραζιλίας. Το Tetradactyla είναι ελληνικό για τέσσερα νύχια. Κύκλωπες, επίσης από τα ελληνικά, σημαίνει σκίουρος , ενώ ο διδακτύλος σημαίνει δίποδα.

Εμφάνιση και συμπεριφορά Anteater

Από τα τέσσερα είδη anteater, το γιγαντιαίο anteater είναι το μεγαλύτερο, συνήθως έχει μήκος 5 έως 8 μέτρα από τη μύτη έως την ουρά, με βάρος έως 140 κιλά. Έχει μακριά μύτη και στενό κεφάλι με μικρά μάτια και στρογγυλά αυτιά. Οι γίγαντες anteaters έχουν χονδροειδή γκρίζα ή καστανά μαλλιά με λευκή και μαύρη λωρίδα που διαρκεί το μήκος του σώματός της. Η θαμνώδης ουρά έχει μήκος δύο έως τρία πόδια.



Οι γίγαντες anteaters έχουν μακριά μπροστινά νύχια, τα οποία κυρτώνουν κάτω για να περπατήσουν. Χρησιμοποιούν τα ισχυρά πόδια και τα νύχια τους για να αποκρούσουν μεγαλύτερα ζώα και μπορούν να γίνουν επιθετικά όταν στρίβονται, εκτρέφοντας στα πίσω πόδια τους, χρησιμοποιώντας τις ουρές τους για ισορροπία. Είναι γενικά κοινωνικοί, αποφεύγοντας άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αντιθερτών, να έρχονται μαζί για να ζευγαρώσουν.

Αυτά τα ζώα έχουν κακή όραση, επομένως χρησιμοποιούν την έντονη αίσθηση της όσφρησης, η οποία είναι 40 φορές πιο ισχυρή από τους ανθρώπους, για να βρουν τροφή. Οι γίγαντες anteaters έχουν γλώσσες που μπορούν να φτάσουν τα δύο πόδια, ξεκινώντας από τα στήθη τους. Οι ακανθώδεις προεξοχές που βλέπουν προς τα πίσω καλύπτουν τις γλώσσες τους, οι οποίες, σε συνδυασμό με το κολλώδες σάλιο τους, βοηθούν στη συλλογή σφαλμάτων.

Οι βόρειοι Tamanduas είναι πολύ μικρότεροι από τους γιγάντιους anteaters, το μήκος του σώματός τους κυμαίνεται από 1,5 πόδια έως 2,5 πόδια, με ουρές διαστάσεων 1,3 πόδια έως 2,2 πόδια. Αυτά τα anteaters έχουν καστανό χρώμα με ένα ξεχωριστό, μαύρο 'V' που τρέχει στις πλάτες τους. Αυτά τα anteaters είναι ενεργά τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνήθως για περίπου οκτώ ώρες και περνούν περίπου το ήμισυ του χρόνου τους σε δέντρα, πολλά από τα οποία είναι κοίλα.



Τα νότια tamanduas, επίσης γνωστά ως κολάρο anteaters, κυμαίνονται από 1,7 πόδια έως 2,9 πόδια, με ουρές διαστάσεων 1,3 πόδια έως 1,9 πόδια. Μερικά έχουν έντονα μαύρα σημάδια σε ένα σώμα που είναι ξανθό, μαύρισμα ή καφέ. Η κάτω πλευρά και το άκρο της ουράς είναι άτριχα και κάπως φολιδωτά. Είναι κυρίως νυχτερινές αλλά περιστασιακά δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα κολάρα anteaters ξοδεύουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους για να ψάξουν αυχενικά καθώς είναι κάπως αδέξια στο έδαφος. Όταν απειλείται σε ένα δέντρο, αυτό το anteater μπορεί να πιάσει ένα κλαδί με τα πίσω πόδια και την ουρά του, χρησιμοποιώντας τα ισχυρά αντιβράχια του για αυτοάμυνα.

Οι Tamanduas ονομάζονται μερικές φορές οι «βρωμεροί του δάσους» λόγω της ικανότητάς τους να πυροδοτούν μια βρωμερή βόμβα που μοιάζει με skunk από έναν αδένα κάτω από την ουρά του όταν απειλείται.

Τα μεταξένια αντιθερμικά είναι, μακράν, το μικρότερο είδος, ζυγίζουν λιγότερο από μια λίβρα. Είναι νυχτερινά πλάσματα, που ζουν ψηλά σε δέντρα, σπάνια κατεβαίνουν στο έδαφος. Αυτά τα ζώα μοιάζουν σχεδόν με μικρές κρέμες λόγω της μεταξωτής γούνας τους που μοιάζει με τα λοβό των δέντρων Ceiba όπου ζουν κυρίως. Είναι δύσκολο να βρεθούν στη φύση, τόσο λίγα είναι γνωστά για τις κοινωνικές τους συνήθειες.

Anteater Habitat

Ο γίγαντας anteater ζει στα λιβάδια, τα δάση, τις ζούγκλες και τις χαμηλότερες ορεινές περιοχές της Κεντρικός και νότια Αμερική . Για να ευδοκιμήσουν, χρειάζονται μεγάλες χλοώδεις περιοχές που είναι άφθονες μυρμήγκια μαζί με μπαλώματα του δάσους.

Τα βόρεια tamanduas ζουν τροπικά δάση , φυτείες, δάσος γκαλερί και άνυδρες σαβάνες. Ζουν συχνά δίπλα σε ρέματα και δέντρα με άφθονα αμπέλια, τα οποία συχνά στεγάζουν μυρμήγκι και τερμίτης φωλιές. Όταν δεν είναι ενεργοί, ξεκουράζονται σε κοίλα δέντρα ή λαγούμια άλλων ζώων. Σε Παναμάς , τα βόρεια tamanduas κολυμπούν συχνά μεταξύ των νησιών.

Τα νότια tamanduas ζουν στη Νότια Αμερική, που κυμαίνονται από Βενεζουέλα και Τριάδα νότια προς βόρεια Αργεντίνη , νότια Βραζιλία και Ουρουγουάη σε υψόμετρα έως 6.500 πόδια. Αυτά τα anteaters συνήθως ζουν κοντά σε ρυάκια και ποτάμια.

Πληθυσμός Anteater

Ο αριθμός των γιγαντιαίων αντιθερμικών πληθυσμών μειώνεται κυρίως λόγω της απώλειας ενδιαιτημάτων και του υπερβολικού κυνηγιού από τους ανθρώπους. Οι αναφορές δείχνουν ότι περίπου 5.000 έως 10.000 άτομα μένουν στη φύση. Σύμφωνα με το IUCN, τα tamanduas και τα μεταξένια αντιθετικά είναι σχετικά διαδεδομένα, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες εκτιμήσεις για τον πληθυσμό.

Διατροφή Anteater

Όλοι οι τύποι anteaters χρησιμοποιούν τα αιχμηρά νύχια τους για να σχίσουν σε μυρμηγκοφωλιά και φωλιές εντόμων. Τρώνε γρήγορα, ρίχνοντας τις μακριές γλώσσες τους έως και 150 φορές το λεπτό. Οι περισσότεροι γίγαντες αντιθερτοειδείς και tamanduas τρέφονται με μυρμηγκοφωλιά ή τερμίτες σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα. Αυτά τα γρήγορα γεύματα έχουν διπλό σκοπό. Αφενός, αφήνουν μερικά από τα έντομα στις φωλιές τους να κατοικηθούν έτσι ώστε να έχουν μια συνεχή πηγή τροφής. Δεύτερον, αποφεύγουν τα οδυνηρά τσιμπήματα από τα μυρμήγκια όταν τα έντομα αρχίζουν να συνειδητοποιούν τον κίνδυνο για τις φωλιές τους. Τα μεταξωτά αντιθετικά καταναλώνουν έντομα που βρίσκονται στις κορυφές των δέντρων. Τα νότια tamanduas αποφεύγουν να τρώνε μυρμήγκια στρατού και μυρμήγκια που τρώνε φύλλα, καθώς αυτά τα είδη έχουν ισχυρή χημική άμυνα. Τρώνε επίσης μέλι και μέλισσες .

Αρπακτικά και απειλές Anteater

Η κόκκινη λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) ταξινομεί επίσημα τους γιγαντιαίους αντιθερτές ως ευάλωτοι , καθώς είναι τα πιο απειλούμενα θηλαστικά στην Κεντρική Αμερική και εξαφανίζονται Γουατεμάλα , Ο σωτήρας και Ουρουγουάη. Η απώλεια των οικοτόπων τους είναι μεγάλη απειλή, καθώς οι καλλιεργητές ζαχαροκάλαμου καίνε τακτικά τα χωράφια τους, επηρεάζοντας τελικά τους προγονικούς οικοτόπους. Μερικοί άνθρωποι τους κυνηγούν για φαγητό, ενώ άλλοι τους σκοτώνουν απλώς και μόνο επειδή θεωρούν τα αντιθερμικά παράσιτα. Στο Cerrado Biome της Βραζιλίας, πολλοί σκοτώνονται από οδική κυκλοφορία. Cougars και ιαγουάροι είναι οι φυσικοί θηρευτές τους.

Το έργο Iberá έχει σώσει περισσότερους από 10 ορφανές αντιφατέρες και τους επαναφέρει στην Αργεντινή. Οι οικολόγοι συλλέγουν δεδομένα στο Cerrado Biome για να καθορίσουν πώς οι οδικοί δρόμοι επηρεάζουν αυτά τα ζώα με την ελπίδα ότι θα θεσπιστούν νέες προστασίες.

Τα βόρεια tamanduas δεν θεωρούνται απειλούμενα. Οι φυσικοί θηρευτές τους περιλαμβάνουν ιαγουάροι , μεγάλο φίδια , και αετοί . Χάρι αετοί , γεράκια αετού και θεαματικά κουκουβάγιες θήραμα για μεταξένια αντίθετα. Η κατάσταση διατήρησης των tamanduas και των μεταξένων anteaters αναφέρεται ως λιγότερο ανησυχία .

Αναπαραγωγή Anteater και κύκλος ζωής

Όλα τα θηλυκά anteaters γεννούν ένα μόνο μωρό, αν και η περίοδος κύησης ποικίλλει ανάλογα με το είδος και μερικές φορές ανά περιοχή. Οι γίγαντες anteaters έχουν περίοδο κύησης περίπου 190 ημέρες, ενώ η κύηση tamandua κυμαίνεται από 130 έως 150 ημέρες. Τα μεταξένια αντιθετικά έχουν κύηση 120 ημερών.

Γυναικείες αντιθερτές γεννούν όρθια. Τα μωρά ανεβαίνουν αμέσως στις πλάτες της μητέρας τους και έχουν ένα πλήρες τρίχωμα και σημάδια που μοιάζουν με ενήλικες. Περνούν μεγάλο μέρος της περιόδου θηλασμού τους στην πλάτη των μητέρων τους για να παραμείνουν ασφαλείς από τους θηρευτές, παραμένοντας εκεί μέχρι να έχουν περίπου το μισό μέγεθος των μητέρων τους. Μπορούν να περάσουν έως και δύο χρόνια με τη μητέρα τους και συνήθως γίνονται ανεξάρτητοι όταν η γυναίκα μείνει ξανά έγκυος. Οι αρσενικοί αντιθερτές κρύβουν τους όρχεις τους μέσα στο σώμα τους. λίγα είναι γνωστά για τις συνήθειες αναπαραγωγής τους, αλλά μπορούν να αναπαραχθούν όσο συχνά κάθε εννέα μήνες. Τα Anteaters φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα μεταξύ 2,5 και 4 ετών. Η διάρκεια ζωής τους είναι 14 χρόνια στη φύση και 26 χρόνια σε αιχμαλωσία.

Τα θηλυκά Tamandua είναιπολυεστέρας, που σημαίνει ότι θα θερμανθούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος, εάν δεν εμποτιστούν. Το ζευγάρωμα συμβαίνει συνήθως το φθινόπωρο, με τη γέννηση την άνοιξη. Αυτά τα μωρά προσκολλώνται επίσης στην πλάτη των μητέρων τους, αλλά το θηλυκό μερικές φορές θα τοποθετήσει ένα μωρό σε ένα ασφαλές κλαδί ενώ τρέφεται. Η μέγιστη διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 9 χρόνια.

Τα μεταξωτά θηλυκά anteater τοποθετούν τα μικρά τους σε φωλιά ξηρών φύλλων μέσα σε έναν κορμό δέντρου. Και οι δύο γονείς μεγαλώνουν τους νέους, με το αρσενικό μερικές φορές να μεταφέρει το μωρό στην πλάτη του. Οι γονείς ταΐζουν τους απογόνους τους αναζωογονώντας τα ημι-χωνευμένα έντομα. Αυτά τα ζώα έχουν μέση διάρκεια ζωής 2,3 ετών.

Anteaters στο ζωολογικό κήπο

Περίπου 90 γίγαντες anteaters ζουν σε ζωολογικούς κήπους σε όλο τον κόσμο. Η αναπαραγωγή συμβαίνει όλο το χρόνο σε αιχμαλωσία, αν και οι γεννήσεις είναι σπάνιες. ο Ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο είναι μια από τις λίγες εγκαταστάσεις που έχουν αντιθερμικά. Οι πρώτοι αντιθερικοί προήλθαν από την Παραγουάη το 1937 και η πρώτη γέννηση στον ζωολογικό κήπο έγινε το 1980. Οι δίαιτες τους μπορεί επίσης να είναι διαφορετικές, καθώς οι αντιθερικοί σε αιχμαλωσία λαμβάνουν μια ειδικά παρασκευασμένη δίαιτα υψηλής πρωτεΐνης μαζί με φρούτα και κρέας εκτός από έντομα.

Και ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο και Ζωολογικός κήπος του Ντένβερ Συχνά κρατούν τους αντιθερτές τους εκτός έκθεσης, χρησιμοποιώντας τους κυρίως ως πρεσβευτές ζώων, που σημαίνει ότι εμφανίζονται μόνο για ειδικές εκδηλώσεις ή προγράμματα προσέγγισης.

Δείτε όλα τα 57 ζώα που ξεκινούν με Α

Συνήθεις ερωτήσεις Anteater (Συχνές ερωτήσεις)

Τι τρώει αντιθερτές;

Ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους, τα είδη anteater κυνηγούν κουγκάρ, jaguars, μεγάλα φίδια, κουκουβάγιες, γεράκια και αετούς.

Μήπως ένα anteater τρώει μυρμήγκια;

Φυσικά, το κάνουν, αλλά δεν τρώνε όλα τα είδη μυρμηγκιών. Συχνά αποφεύγουν είδη μυρμηγκιών με ιδιαίτερα ισχυρά χημικά σήματα.

Είναι τα anteaters φιλικά;

Δεν είναι φιλικοί καθώς προτιμούν να ζουν έναν μοναχικό τρόπο ζωής, συχνά μακριά από άλλους αντιθερτές. Μπορούν ακόμη και να είναι αδιάφοροι στο ζευγάρωμα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ anteater και aardvark;

Αν και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως η διατροφή των εντόμων τους και η απουσία αγκαθωτών και λίγων φολιδωτών περιοχών στο δέρμα τους, είναι αρκετά διαφορετικές. Ένας ωκεανός τους χωρίζει με αντιθερμούς που ζουν στην Κεντρική και Νότια Αμερική και aardvarks ζει στην Αφρική. Έχουν επίσης διαφορετικές ταξινομικές ταξινομήσεις. Οι Aardvarks είναι μέλη της σειράς Tubulidentata, ενώ οι anteaters είναι μέλη της σειράς Xenarthra. Τα Anteaters δεν έχουν δόντια, ενώ τα aardvarks.

Πώς να πω Anteater σε ...
ΒούλγαροςΈνα μεγάλο anteater
ΚαταλανικάΤο anteater
ΤσέχοςΥπέροχο anteater
δανικόςΜεγάλο anteater
ΓερμανόςΓίγαντας anteater
ΑγγλικάΓίγαντας Anteater
ΙσπανικάMyrmecophaga tridactyla
φινλανδικόςΜεγάλη κορωνίδα Grebe
γαλλική γλώσσαΤάμανορ
ουγγρικόςΕπανδρωμένο anteater
ιταλικόςMyrmecophaga tridactyla
ΙαπωνικάOarikui
ΟλλανδόςΓίγαντας Anteater
ΑγγλικάΓιγαντιαίες πόρτες μυρμηγκιών
ΣτίλβωσηΓίγαντας anteater
ΠορτογαλικάΓίγαντας anteater
ΣουηδικάJättemyrslok
κινέζικαΓλουτός μυρμήγκι
Πηγές
  1. National Geographic, Διαθέσιμο εδώ: https://www.nationalgeographic.com/animals/mammals/g/giant-anteater/#close
  2. Kate Horowitz για Mental Floss, Διαθέσιμο εδώ: https://www.mentalfloss.com/article/64660/15-majestic-facts-about-anteater
  3. Sea World, Διατίθεται εδώ: https://seaworld.org/animals/facts/mammals/giant-anteater/
  4. Εθνικό Ινστιτούτο Βιολογίας ζωολογικών κήπων & διατήρησης Smithsonian, διαθέσιμο εδώ: https://nationalzoo.si.edu/animals/giant-anteater
  5. Mom.com, Διαθέσιμο εδώ: https://animals.mom.com/kinds-anteaters-3374.html
  6. Πώς λειτουργεί το Stuff, διαθέσιμο εδώ: https://animals.howstuffworks.com/mammals/anteater-vs-aardvark.htm#:~:text=Anteaters%20are%20part%20of%20the%20order%20Pilosa%2C%20along% 20 με% 20sloths. & Text = Εκτός από το% 20 από το% 20 το% 20tongue% 20 και, έχετε% 20 επιπλέον% 20fur% 20ο%% 20aardvarks.
  7. Ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο, Διαθέσιμος εδώ: https://animals.sandiegozoo.org/animals/tamandua-or-lesser-anteater

Ενδιαφέροντα Άρθρα